⭕️چرا ایران نمی تواند کشوری مثل سوئیس باشد❓❓
علامه مصباح:
در جهان معروف است که کشور سوئیس کشوری بسیار امن و همراه با رفاه است؛ در دهه های اخیر، هیچ جنگی در آنجا رقم نخورده و در هیچ جنگ جهانی هم شرکت نکرده و همواره بیطرف بوده است؛ شاید برخی جوان ها بگویند چه اشکالی دارد که ما هم برنامه ای مانند آن ها داشته باشیم تا هم امنیت و هم پیشرفت و هم رفاه داشته باشیم؟
پاسخ به چنین پرسشی مستم این است که فلسفه وجود انسان را در این دنیا بررسی کنیم که اصلا چرا آفریده شده ایم؟ آیا برای خوردن و خوابیدن و زندگی راحت آفریده شدیم که در نهایت هم با مرگ، همه چیز تمام شود؟ به نظر می رسد این زندگی در نهایت، در بهترین حالت مانند کندوی زنبور عسل است که یک عده حیوانات در آنجا زندگی می کنند و بدون جنگ و دعوا، شیرین ترین مواد غذایی را از معطرترین گیاهان تهیه می کنند و همه از غذا استفاده می کنند و با هم دعوایی هم ندارند. یعنی خیلی که هنر کنیم یک چنین شرایطی فراهم کنیم و یک جامعه مانند کندوی زنبور عسل تشکیل دهیم.
البته هر چند در حال حاضر شرایط جهانی طوری شده که سوئیس بعد از آن جنگ های داخلی و مشکلات دیگری، شرایطی در آن فراهم شده و کمابیش امنیت آن محفوظ هست، اما تضمینی بر بقای آن نیست؛ مخصوصا برای ما در این منطقه خاورمیانه و در بین کشورهای اسلامی و با سوابقی که مهمترین قدم آن به دست امام (ره) برداشته شد و یک حرکت بی نظیر در عالم انسانیت ایجاد کرد، هرگز این ها ما را رها نخواهند کرد؛ اما به فرض که بتوان چنین شرایطی را ایجاد کرد؛ اما این کار به چه قیمتی انجام می شود؟
در طول تاریخ بشر، هرگز عوامل فساد تا این حد گسترش پیدا نکرده بود و هرگز یک کشور اسلامی، این اندازه دشمن قسم خورده نداشته است. با این شرایط آیا می توانیم به راحتی به دنبال ایجاد رفاه بوده و یک سوئیسی بزرگتر و وسیع تر درست کنیم؟ آیا دشمنان اجازه خواهند داد؟
مسأله مهم تر این که حتی اگر چنین شرایطی انجام شد، واقعا برای همین مسأله نیز خلق شدیم؟ این که انسان مانند سایر حیوانات – البته مقداری متمدن تر- به فکر رفاه خود و آسایش بیشتر باشد؟ آیا 124 هزار پیامبر (ص) و این همه نصوص قرآن کریم و بیانات اهل بیت (ع) با چنین تفکری تعارض ندارد؟
اگر بعد از مرگ همه چیز تمام شود، این دنیا یک چیز عبثی خواهد بود که این همه ظلم و جنایت و کشتار بی رحمانه در آن انجام می شود و در نهایت هم به خط پایان می رسد بدون این که حسابرسی داشته باشد.
دیدار با طلاب و فضلای قم - 5 شهریور
درباره این سایت